Portaan Nahkurinverstas

Rating 4.8 (average of 38 opinions)

www.nahkurinverstas.fi

Portaan Nahkurinverstas


NAHKATEHDASMUSEO, KAHVILA, RAVINTOJA JA MAJOITUSTA

Portaan Nahkurinverstas sijaitsee idyllisessä Portaan kylässä Tammelan kunnassa, vain reilun tunnin ajomatkan päässä sekä pääkaupunkiseudulta että Tampereen ja Turun seuduilta.


NAHKATEHDASMUSEO

Lähes vuosisadan ajan, 1880-luvulta 1970-luvulle, valmistettiin Portaan nahkurinverstaalla nahkaa sekä erilaisia nahkatuotteita, kuten jalkineita ja hevosvaljaita. Toiminnan loputtua rakennus jäi vuosikymmeniksi lähes käyttämättömäksi. Kaikki nahan muokkauksessa käytetyt koneet ja laitteet sekä suutarien ja satulaseppien työkalut – yhteensä yli 600 esinettä - olivat kuitenkin edelleen tallella rakennuksessa.

Nyt verstasrakennus on kunnostettu ja verstaaseen on avautunut nahkatehdas-museo. Museossa ovat taas entisillä tutuilla paikoillaan vanhat parkitussammiot, pohjanahkamankeli, nahkurin orret, lasitus- eli kiillotuskone, suutarien ja satulaseppien ompelukoneet sekä lukemattomat pienemmät työkalut. Samoin paikoillaan on vuonna 1910 valmistettu Voima-merkkinen höyrykone, jota on käytetty verstaan laitteiden pyörittämiseen.


Museon pääsymaksut

Pääsymaksu 4 euroa, 7-17 -vuotiaat 2 euroa, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Yli 10 hengen ryhmille ja koululaisryhmille tarjoukset erikseen.


KOKOUS- JA JUHLATILA

Verstasrakennuksen entisiin varastotiloihin – joita ei aiemminkaan ole käytetty varsinaisessa nahkurintoiminnassa – on rakennettu vanhan teollisuusrakennuksen henkeen sopiva tunnelmallinen kahvio- ja ravintolatila. Museon aukioloaikoina tilassa toimii kahvila-ravintola. Tila soveltuu hyvin myös kokouskäyttöön sekä juhlatilaksi. Kokouskäyttöön tila soveltuu n. 30 hengelle, juhlatilaisuuksiin n. 50:lle hengelle.


MAJOITUS

Nahkurinverstaan työntekijöiden entiseen asuinrakennukseen on kunnostettu viihtyisät ja kodikkaat majoitustilat asiakkaillemme.
Rakennuksessa on kaksi huoneistoa, joita kumpaakin on mahdollisuus varata 1-6 hengelle, hinnoittelu henkilömäärän mukaan. Huoneistoissa on sisä-wc:t ja suihkut, ja majoitusrakennuksessa sijaitseva sauna on kaikkien majoittuvien asiakkaidemme käytettävissä.


LISÄTIETOJA PALVELUISTAMME
osoitteesta www.nahkurinverstas.fi


    Restaurant, Hotel, Museum

   +358407675928

      Kappelintie 26, Tammela, Finland

  Internal parking

Leave a comment
"Find your restaurant in one click"