Christov.BIO

Rating 4.8 (average of 20 opinions)

Семейна работилница за Жив шоколад. Жив е, защото е направен от 100% сурови, чисти, био и диви продукти от Майката Земя.

Christov.BIO


От къде идва думата "шоколад"? От chocoatl. Чокоатлът е създаден от далечните и загадъчни цивилизации на Ацтеки и Маи. Какаото като плод и ядка е било обожествявано. Било е скъп продукт, служещ и като разменна монета. Ацтеките са го пили в течна форма, смляно и с много лют пипер.
С развитието на корабоплаването и прекосяването на Океана, западно-европейските държави докарват какаото и в Европа. Започва експериментиране и така се създава твърдия шоколад на блокче или бонбон. Шоколадът не е измислен в Европа! Това, което прави Европа според мен, е по-скоро захарно-млечно сладко с вкус на какао.
Ние искаме да възродим оригиналната форма, под която този божествен плод е добре да се яде - суров, смлян, с вкусни и полезни добавени продукти!
Нашия Жив шоколад има много силен вкус на смляното сурово какао и медът, който подслажда и прави шоколада вкусен и минимизира горчиво-киселия изначален вкус.

    Food & Beverage Company

   +359 24111777

   christrov.bio

      Facebook page

      Дойренци, Sofia, Bulgaria

Leave a comment
"Find your restaurant in one click"